Системите за видеонаблюдение са доказали ефективността си, но за съжаление инсталацията на камери в някой случай е затруднено поради липсата на елетрическо захранване. Не са редки случайте, когато отдалечеността на обекта от населено място, както и липсата на свързаност към елетропреносната мрежа са пречка за собствениците на подобни обекти да се затрудняват в инсталацияъта на видеонаблюдение.

Именно по тази причина решихме да се спрем на един не само екологичен, но и икономически изгоден и лесен за изпълнение вариант за изграждане на система за видеонаблюдение, която бива захранвана автономно от соларни панели. Подобна система е приложима когато се налага монтирането на камери за наблюдение на пчелни кошери, в гора или на открито без значение дали става дума за видеонаблюдение на оранжерия или овощна градина.

Системата, която може да се ползва за видеонаблюдение на подобни обекти работи с автономно, соларно захранване. Предимствата са много:

  1. В перспектива една такава инвестиция спестява средства
  2. Възможност да ползвате независим и екологичен източник на елетрическа енергия
  3. Възможност за изграждане на видеонаблюдение в обект без свързаност към електропреносната мрежа

Системата се състои от:

  1. Стълб, поцинкован, стоманен, H = 3m
  2. Монокристален соларен панел – 40Wp
  3. Контролер – 12V/10A
  4. Гелов акумулатор, 12V/25Ah
  5. Шкаф за акумулатори и контролер

Конфигурацията е достатъчна да захрани и осигури 1-2, а може и повече камери за видеонаблюдение, като техният брой зависи от вида и консумацията на ел енергия.

  • Цената на посочената по-горе конфигурация е 630-680лв без ДДС* (цените се калкулират на база курса на долара към деня на поръчка и направено плащане).
  • Минимално количество за поръчка: 5бр

*В посочените цени не са включени цените за доставка и монтаж

Приложение:

  • Системи за видеонаблюдение на оранжерии, пчелни кошери, видеонаблюдение в отдалечени местности, стопански сгради.

Обръщаме внимание, че статията е изцяло информативна. Цените посочени в нея са актуални към датата на нейното публикуване.

ЕМ БИ ВИЖЪН работи в сферата на доставка и дистрибуция на техника за видеонаблюдение. Ако желаете може да се свържете с нас за оферта за видеонаблюдение.

За цени, доставка и монтаж на соларни системи - моля обърнете се към компетентни в това направление фирми!