Когато става дума за аналогови системи за видеонаблюдение, то на пазара изобилства от варианти, възможности и цени. Новост у нас са HDCVI камерите и системите за видеонаблюдение. Може би повечето от вас ще си кажат „Поредното неразбираемо съкращение за техника за наблюдение!“.

Какво е HDCVI и какви са предимствата на система за видеонаблюдение с HDCVI камери?

HDCVI е съкращение от High Definition Composite Video Interface. Благодарение на HDCVI технологията  можете да трансферирате сигнал, при това дори три типа сигнала, по какъвто и да е вид кабел. HDCVI технологията позволява преноса както на видео, така и на аудио, а дори и управление на камерите ползвайки едно трасе. Разбира се е силно препоръчително ползването на качествен кабел с по-високо съдържание на мед. Такива са кабелите тип RG59 и RG6.

Пренос на сигнала може да бъде осъществен и по кабели от типа Cat5e/Cat6, като е препоръчително да са със по-високо съдържание на мед. При ползване на кабели от типа Cat5e/Cat6 е наложително ползването на видео балуни.

Независимо на кой от двата типа окабеляване сте се спрели е важно да помните, че колкото по-качествен кабел влагате в изграждането на своята HDCVI система за видеонаблюдение, толкова по-добри резултати по отношение на качеството ще полуюите като краен резултат.

Какви са предимствата на HDCVI видеонаблюдението?

Предимствата на HDCVI технологията са много, но сред най-основните можем да посочим няколко:

  • Висока резолюция както на записа, така и на прегледа в реално време. HDCVI камерите снимат при резолюции от 1.3 и 2 мегапиксела, тоест HD и Full HD видеонаблюдение
  • Ниска цена на техниката. Хубавото на HDCVI камерите, двр рекордерите и системите за видеонаблюдение като цяло е, че получавате качество като при IP камерите, но на цени много по-ниски
  • Малки разходи при обновяване на съществуваща система. Това се дължи на факта, че ако замените досегашните се аналогови камери с HDCVI система за видеонаблюдение вие можете да ползвате съществуващата кабелна инсталация, което ще ви спести разходи.
  • 3 в 1, тоест по един кабел можете да трансферирате видео, аудио и управление. Това е поредният плюс в полза на HDCVI видеонаблюдението.
  • Преноса на видео без никакви или с минимални загуби в качеството се осъществява по коаксиален кабел на разстояния от порядъка на до 300м, което значително превъзхожда конвенционалните аналогови камери.

За повече подробности можете да видите и кратката видео презентация както на предимствата на HDCVI системите за видеонаблюдение, така и за примерни решения във видео клипът, който сме ви подготвили за целта:


Параметри, характеристики и цени за HDCVI камери, ДВР рекордери и системи за видеонаблюдение можете да намерите в категорията ни с HDCVI камери, ДВР-и и системи за видеонаблюдение.