За дълго ежемесечната ни класация за най-продавана техника за видеонаблюдение остана на заден план. Какво се случи през това време ще ви разкажем друг път. По-важното е, че смятаме да възстановим класацията като започнем с месец септември 2019.
Най-продаваните камери, рекордери и системи за месец септември 2019:


Изненадващ, защото за първи път от месеци имаме модел, който не е включен в готовите комплекти, първенец този месец е моделът на Dahua IPC-HFW1431S. Това е ИП камера с резолюция 4 мегапиксела, нощен режим до 30 метра, а по отношение на обектива може да се избира между 2.8мм и 3.6мм. Камерата разполага с аналитични функции като пресичане на линия, навлизане в зона, изоставен или липсващ обект от зоната на наблюдение.




На второ място продължава да е Turbo HD моделът на Hikvision DS-2CE16C0T-IRF. Кaмерата е с резолюция HD, 3.6mm обектив, които осигурява ширина на ъгъл на снимане около 85 градуса. Нощем тази камера може да снима на разстояния до 20м.
Причината да е на челни позиции в класацията ни е нейната изключително изгодна цена, която я прави чудесен избор и за комплектите за видеонаблюдение, които предлагаме.


С конкретният модел може да закупите в няколко различни конфигурации готови комплекти за наблюдение:

  • 2 камери и рекордер
  • 2 камери, рекордер и хард диск 1TB
  • 4 камери и рекордер
  • 4 камери, рекордер и 1TB хард диск
  • Комплект с всичко нужно за наблюдение с 4 HD камери
  • 6 камери и 8-канален рекордер
  • 8 камери и рекордер
  • Комплект с всичко нужно за наблюдение с 8 HD камери
  • 16 камери, рекордер
  • Комплект с всичко нужно за наблюдение с 16 HD камери

5. Поне за нас третото място не е изненада. То се заема от Wi-Fi IP камера на Hikvision.

Моделът DS-2CD2041G1-IDW1 се появи на пазара в началото на тази година и от тогава привлича интереса на клиентите ни с отличната цена за предлаганите параметри. Камерата е с резолюция 4 мегапиксела, нощен режим на снимане до 30 метра. Разполага със слот за карта памет до 128GB, а това, което я прави изключително атрактивна е възможността да се свърже безжично и да се наблюдава от мобилен телефон.


Истината е, че към момента няма друг модел, който да е на цена 185лв с ДДС и да предлага възможностите на Hikvision DS-2CD2041G1-IDW1.



На четвърто място е друга IP камера – Hikvision DS-2CD2141G1-IDW1. Представлява куполният вариант на DS-2CD2041G1-IDW1, заемащ третото място в нашата класация за септември 2019г., като тук разликата е в обектива от 2.8мм, тоест една идея по-широк ъгъл на снимане.



На почетното пето място е CVI модел на Dahua. HAC-T1A21-0280 е камера, която се предлага от около два месеца на пазара. За толкова кратко време успя да привлече вниманието на не малка част от клиентите ни с перфектното съотношение цена и параметри. Камерата е 2 мегапиксела, нощен режим на снимане до 30 метра, широк 100 градуса ъгъл на снимане, като в онлайн магазина ни може да бъде поръчана на цена от 49.06лв с ДДС.



Ако трябва да направим изводи на база най-продаваната техника за наблюдение, то видни са няколко сигурни тенденции:

Все по-голям интерес в клиентите ни е предизвикан от ИП камерите, при това такива с висока резолюция. От една страна причината е в отличните цени, на които могат да бъдат поръчани в онлайн магазина ни, а от друга страна все повече стават хората търсещи контрастност, качество на картината каквито могат да получат от камерите с по-висока резолюция.

Най-масови остават моделите с HD резолюция включени в комплектите ни. Напълно разбираемо когато говорим за готови системи за наблюдение, които клиента може бързо и лесно да инсталира сам, а така и да спести разходи от монтажа. Много пъти сме коментирали възможностите на този тип комплекти, като смятаме че демо видеото е повече от показателно:


Разстоянието от камерата до банкнотите е 2м.


Интересно е засиленото търсене на Wi-Fi камери, което до някъде е обяснимо. При инвестиция от 185лв + покупката на карта памет бързо и лесно може да си осигурите наблюдение на двор, вход или личният ви автомобил. Можете да наблюдавате през телефона какво се случва или пък да прегледате запис съхранен на картата памет.

Предстоят ни динамични месеци до края на годината, в които ще е интересно да проследим дали тенденциите до тук ще се запазят или ще има нови изненади.

Благодарим ви, че прочетохте всичко до тук! Ако статията ви е допаднала и била полезна не забравяйте да я споделите и с приятели в социалните мрежи!