Често наши клиенти в магазините ни за видеонаблюдение се интересуват ще могат ли и как да наблюдават камерите си отдалечено, тоест да могат да ползват видеонаблюдение през интернет. И нормално.

Едно от важните предимства на камерите и изобщо системите за видеонаблюдение е възможността да ги достъпваме отдалечено, тоест да виждаме какво се случва на обекта без да се налага да сме на мястото. За да се случи това е нужно там където е монтирано видеонаблюдението да има осигурен интернет достъп и да е направена конфигурация за външен достъп до системата.

Сега на кратко ще ви обясним как да достъпите системата си за видеонаблюдение през интернет ползвайки Internet Explorer. Като начало трябва да стартирате Internet Explorer и да идете в настройки, както е показано на снимката по-долу:


След това следвайте показаните по-долу стъпки като идете в таб Security (Сигурност):

След като ви се отвори нов прозорец, ако сте следвали инструкциите до тук, то трябва да видите това:


Необходимо е да активирате(Enable) всички отметки, които касаят Active X. След като приключите натиснете бутон OK, прозореца ще се затвори, а на следващият натистете първо Apply, а след това OK.


Ако сте направили всичко както трябва вашият браузер би трябвало да е настроен. Можете да проверите това като опитате да достъпите системата си за видеонаблюдение през интернет.