Освен избора на подходящ за вашата система за видеонаблюдение ДВР, то и неговата настройка е от изключително значение.

ДВР рекордера може да бъде настроен, най-общо казано, по два различни начина. Единият е като вклчите директно към него VGA монитор, а другият е чрез CMS софтуера за управление, който можете да инсталирате на компютъра си.

Ако изберете директният подход ще имате достъп до пълните настройки и функции на ДВР рекордера, което както може би се досещате ще ви осигури по-голям контрол над устройството.

От друга страна ползвайки CMS софтуера за управление на ДВР рекордера можете да се справите по-бързо със задачата ако подробните настройки не са ви приоритет.

Нека накратко преминем през няколкото основни стъпки за настройка на ДВР рекордер. Като начало е препооръчително заедно с ДВР-а да сте си закупили и хард диск. Хард дисковете не са включени в цената на рекордерите, тъй като те са с различна големина като обем, а по този начин всеки избира хард диск за двр рекордера си според собствените си нужди.

Първото, което трябва да направите е да инсталирате хард диска в ДВР рекордера. Прави се лесно като включите изводите към него, а после не пропуснете да завиете хард диска към корпуса на двр рекордера.

Следващата стъпка е да форматирате хард диска посредством менюто Format HDD. Ако пропуснете тази стъпка има реален шанс ДВР-а да не запише нищо, заснето от камерите ви за видеонаблюдение.

За останалата част от препоръчителните настройки сме ви приготвили демо клип, в който да се запознаете с възможностите. Клипът демонстрира настройката на ДВР през неговият софтуер, но начина на работа, както и самите функции не се отличават много от това, което се визуализира при директен достъп до устройството. Видеото с демонстрация на настройки на ДВР можете да видите по-долу:


Надяваме се с настоящата статия да сме ви помогнали да придобиете по-ясна представа как се настройва ДВР, както и за възможностите за контрол над функциите му, които ви осигурява приложеният към всеки ДВР софтуер.

Ще се радваме ако споделите с нас вашето мнение или пък въпроси, които ви вълнуват.