Последните години безжичните камери, а и техниката за видеонаблюдение като цяло, претърпяха бързо развитие, което промени не само достъпните резолюции, но възможностите на камерите. Добавиха се много възможности, които до преди само няколко години дори не съществуваха.

По-долу в тази статия ще се опитаме да ви помогнем при избора на безжична камера, както и да ви насочим за това кога тя е най-подходящ избор.

Нека първо се спрем на това какво представляват безжичните IP камери?

Wi-Fi камерите по същество за мрежови (IP) камери, които осъществяват преноса на видео сигнал посредством безжична мрежа. Бидейки ИП камери те притежяват всички позитиви на този тип техника. Могат да бъдат ползвани самостоятелно, но могат и да бъдат интегрирани в съществуващи системи или да се ползват за изграждане на такива.

Какви са основните предимства на безжичните камери?

Можем да ги разделим на две групи – ценово и функционално

  • Ценово – безжичните камери имат това предимство, не защото са по-евтини, а защото дават възможност да се осигури наблюдение и охрана само с една или две камери. Всички модели имат слот за карта памет, тоест записът се осъществява локално, а това спестява нуждата от рекордер и хард диск за него.
  • Функционално можем да наречем предимството, че с една или две камери може да си осигурите наблюдение над имот, къща, офис, а инсталацията е лесна и бърза, без излишни кабели. В същото време ползвайки безжична камера вие получавате всички предимства на IP камерите като висока резолюция, възможност за гъвкаво решение за изграждане на система, качество на картина. Не на последно място вече в някой модели интелигентни функции като пресичане на линия, изоставен обект и други възможности.
Кога са подходящи за ползване безжичните камери?

В статия като тази не могат да се обхванат всички възможни варианти, но по-долу ще се опитаме да обобщим най-честите приложения:

  • Наблюдение на къща или вила.

Ако искате да имате поглед какво се случва в имот, който по-рядко посещавате или когато отсъствате, но в същото време не искате да отделяте голям бюджет за целта, то една или две безжични камери са правилното решение за вас.

  • Наблюдение в магазин или офис.

Ако сте собственик на малък магазин или искате да знаете какво се случва в офисът докато ви няма, то покупката на безжична камера е подходящо решение за вас. В онлайн магазина за видеонаблюдение MBVision.net ще намерите безжични камери за вътрешен монтаж, които могат да бъдат управлявани през мобилният ви телефон. Така ще може не само да виждате, но и да огледате помещението докато не сте там. По тази причина не малко собственици на магазини спират избора си именно на този тип камери за да могат да следят служителите си или да защитят стоката си от недобросъвестни посетители.

  • Наблюдение за домашен любимец

Няма собственик на куче или котка, който поне веднъж да не се е питал какво прави любимецът му сам в къщи докато той е на работа. Сигурни сме, че ако и вие имате любимо животно това ви звучи познато, нали?

Е, покупката на безжична камера е решението за вас. Малкият размер, възможността за управление, а и наличието на микрофон за да чувате, не само да виждате, ви дават възможност да получите отговор на въпросът си

  • Наблюдение на възрастен човек

Във все по-забързаното си ежедневие имаме все по-малко време, което да отделим да се погрижим за наш възрастен или болен близък човек. Покупката на безжична камера помага да имате възможност по всяко време да проверите дали всичко е наред или има нужда от помощ, както и да реагирате при нужда.

Защо да избера безжична камера?

Ако трябва на кратко да обобщим всичко казано до тук, то безжичната камера ви дава възможност с по-малък бюджет да осигурите наблюдение за дома, офиса, магазин си. Дори за близък човек или домашен любимец. Всичко това с лесна и проста инсталация, възможност за наблюдение през мобилен телефон и без да трябват излишни кабели.

Ако се колебаете при избора на подходящ модел може да се обърнете към нас за онлайн консултация и ние ще ви съдействаме.