Изборът на камери за видеонаблюдение в магазин е важна стъпка за всеки собственик на бизнес. Системата за видеонаблюдение не само повишава сигурността в търговският обект, спомага за проследяване процеса на работа на персонала, но и е сред най-добрите решения за опазване на инвестицията.

Често получаваме запитвания от собственици на магазини и различни типове търговски обекти, като първото поставено условие е най-евтиният вариант. Подобен подход е не просто грешен, а със сигурност води и до загуба на средства. Защо?

Да видим първо какво е необходимо и препоръчително за средно голям магазин, разбира се с уговорката, че всеки обект е строго специфичен.

В общият случай става дума за търговски обект с площ от порядъка на 20 до 40 квадратни метра. Подобно помещение лесно може да бъде „покрито“ с инсталацията на 2 до 4 камери. За пълната система ще е нужен рекордер (DVR), хард диск за него, кабел, букси и захранване за камерите.

Пазара, особено онлайн, изобилства от примамливи ценово предложения за комплекти на цени от 160-200лв. По-голямата част от търговците или не са посочили параметри на техниката, или дори откровено лъжат в спецификациите, изцяло разчитайки, че клиента пленен от цената няма да обърне внимание. Така се и случва най-често.

Какво получавате срещу тези 160-200лв? Това е по-важният въпрос!

Най-често става дума за камери с резолюция 420-480TVL. Няма да изпадаме в подробности, а само ще отбележим, че техника с подобни параметри НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА над 3-4 години. Качество? Ето сами да прецените:


Не малка част от хората закупили подобна техника в последствие се обръщат към нас и други фирми, които се занимават професионално с видеонаблюдение като купуват качествени камери и системи. Така обаче те вече „са хвърлили на вятъра“ известна сума пари за видеонаблюдение, което не оправдава очакванията им.

Странно е как човек решава да осигури сигурност за бизнеса си, поръчвайки от непроверен търговец, продаващ в сайт за обяви. Съмняваме се, че подвелите се по ниската цена биха купили мебели от битака, каквото представляват сайтовете за обяви, мебели за туко-що ремонтираният си нов апартамент. Или пък дрехи за бебето си? Едва ли!

А какво биха могли да закупят за близка до тази сума?

Само за 100лв повече може да се купи комплект с 4 охранителни камери, които снимат в HD резолюция. Това е около 5 ПЪТИ ПО–ВИСОКА резолюция от тази, на комплектите в сайтовете за обяви и за разлика в цената 100лв!!!

Една система за видеонаблюдение се обновява или подменя средно на 4-5 години и спестяването на 100лв е изключително лишено от логика решение. Спестената сума всъщност е около 2лв на месец или:

½ кутия цигари за пушачите

  • 1 пътуване в градски транспорт за пътуващите
  • 1 кафе, а може би и няма да достигнат, за пиещите кафе в заведение
  • 1 бира за любителите на бирата

Да продължаваме ли? Все още ли смятате, че си заслужава?

Но да видим какво може да получите срещу подобна, както се видя по-горе минимална разлика в цената?


Видяхте ли разликата? В първият клип трудно се прочита номер на автомобил на 3-4 метра, докато във вторият спокойно се разпознават банкноти от 5 до 100лв и то от разстояние 2 метра!

Разгледайте секцията с готови комплекти тук:


Избери комплект за видеонаблюдение на топ цена


Ако се колебаете или затруднявате в избора може да се обърнете за консултация към нашите онлайн консултанти или да се обадите на телефоните ни 0897 600 061, 0887 461 861, 0878 911 866